Välkommen till kennel Pussentorpet · Engelsk Springer Spaniel
 Välkommen
 NYHETER 2021
  Nyheter 2020
  Nyheter 2019
  Nyheter 2018
  Nyheter 2017
 Kennel
 Våra Hundar
 Valpar
 Hundar som tävlar
 Kontakt
 Länkar
 UPPDATERAT
 

 

Nyheter 2020

17/11Först ett stort Grattis till vår Ginnie och alla hennes kullsyskon som blir 5 år idag. Hipp hipp hurra till er alla

I söndags var Peter och Gemma iväg och spårade igen. Lite nervöst var det då om hon klarade skulle hon bli SE VCH. Allt gick fint trots utmaningar med vilt i spåret och vind. Duktiga lilla hund- Det som gjorde mig mest glad vad det fina utlåtandet från domaren Eva ang att hon fick Hp. Så stort Grattis till lilla Gemma och husse Peter till Vitsspårchampionatet.


En som inte vill släppa klöven.

Domarens Evas fina utlåtande om Hp som gör min varm i hjärtat

26/10 Lite blandade nyheter. Iveckan var Peter iväg med Gemma och spårad denna gång var hon mer fokuserad inte över taggad och det blev ett 1:a pris. Härligt.

Vi har även bestämt hane till vårkullen som blir NORD VCH RLD N DK ESCH (B)
Desperados Gunpowder. Nu får vi hoppas att det blir ett härligt gäng någon gång i mars.

Sedan har underbara Frazze snart 10 år gammal varit ute och tävlat nosework i helgen och fick 75p och söndagen ännu bättre alla 4 sök godkända och fick sitt första Diplom.
Stort Grattis till er båda

11/8 Förra veckan fick jag veta att Iris i Roskullen kan titulerar sig RLD N SEVCH P.Mary Rose. Stort Stort Grattis Eva och Iris till championatet.

Nu i helgen var det KM i nosework i år kunde vi inte delta men VittraP A Taste Of Cranberry med matte Carina gjorde riktigt bra ifrån sig. 4:a i totalen och 3:a i fordon och inomhussök. Stort Grattis till er båda 4/6 I slutet av maj var det dags för BPH för Gemma Pussentorpet Sophy´s Rose och Iris Pussentorpet Mary Rose. Dom var rätt lika i beskrivingen och med lite hjälp så gick allt bra. Tack Eva för att du kom med.

Så äntligen fick vi till ett anlag, detta med viltspår ligger på Peters ansvarsområde.
Peters kommentar var: Har aldrig spårat med en sådan spårsäker hund, nosen släppte inte från marken en enda gång. Fin kritik av domaren med. Så Peter var så glad och stolt över yrvädret Gemma.

13/3 LIte nyheter igen... IrisP.Mary Rose har varit och tävlat igen med matte Eva och kan nu titulera sig RLD N stort Grattis till er.


Sedan lite noswork, i helgen som var var vi på landvetter hundcenter och tävlade. På lördagen var det bara Joy. Ginnie skulle ha varit med men då hon inte var riktigt bra pga medc så fick hon inte tävla. Men Ida och Joyså jäkla bra det gick för er. Ytterligare 1 diplom och 2 i totalen. Stort Grattis. Det var bara 5 av 50 startande som tog diplom så man förstår att det var lite kluriga gömmor. Roligt var det att träffa Vittra P, A Taste of Cranberry som också tävlade. 1 av 4 klarde dom av och Grattis till er
Sedan på söndagen var det dax igen och det var Gemmas första tävling, så nöjd med dagen hon klarade utomhus sök och fordon jättebra då det var svårt. Sedan strulade matte till det på inomhus och behållar sök. Skulle ha mer is i magen.
Joy och Ida klarade 2 sök denna dagen. Men vi är så nöjda efter helgen och hoppas att vi kommer med i maj igen.

12/2 Nu är det länge sedan jag uppdaterarde....Så här kommer lite i efterskott.

Först lite födelsedagar: Grattis till Lakritskullen som som blev 9 år och Zuperkullen som blev 8 år i januari.

Jag skickade in resultat för tävlan om springerväst bästa Nosework hund och vår Ginnie blev placerad 4 med  38p och mamma Joy blev 7.a med 13p Nu hoppas vi att vi kommer med på fler tävlingar i år.

Igår var jag på Västra djursjukhuset och undersökte ögonen på vår GemmaDet var Ua på ögonlysningen och så även på gonioskopi sååååå skönt. Nu kan man kanske blir det valpar igen våren 2021.