Välkommen till kennel Pussentorpet · Engelsk Springer Spaniel
 Välkommen
 Nyheter 2019
  Nyheter 2018
  Nyheter 2017
 Kennel
 Våra Hundar
 Valpar
 Hundar som tävlar
 Kontakt
 Länkar
 UPPDATERAT
 

 

2019

4/6 Viltspår. Stort Grattis till matte Marie med Sune P. Xmas Toy som i veckan klarade anlaget galant.

22/5 Idag fick vi ta det tunga beslutet att låta Elzasomna in. Hon har gått på dubbel dos av blodtrycks medc. Men trots det så var det fortfarande farligt högt. Hon skakade och var delvis förvirrad i mellan åt.Så för hennes skull tog vi detta beslut som var så svårt att fatta. Får trösta mig med att hon idag är med mamma Lizza.

13/5 Länge sedan det var en uppdatering nu.
Har gått på avancerad nosework kurs med Ginnie så nu skall vi ut igen och tävla lite, bara vi kommer med. Gemma har också börjat på noswork och har väl en plan om allt faller på plats att ta doftprovet till sommaren på henne.

Sedan har vi varit ute på lite inoff utställningar med Gemma.
1 maj var vi i Tjolöholm och Gemma skulle ställas ut för första gången. Med var också moster Junis P. O`Hara´s Red. Det var vi två i den klassen och Junis blev Bir Stort Grattis Emma bra gjort och så roligt att ses. Gemma kom då 2,a och hon skötte sig fint. Men gillar inte att man håller i svansen, då åker ryggen upp. Detta är något vi får träna på.


Fina Junis, så lik sin mamma Joy

Helgen 3/5 maj var vi med goda vänner och husbilar och campade, härliga promenader i bokskogen, och till och med en tur till Ullared. Söndagen var det jakthundensdag, en mycket trevlig tillställning. Där var även en inoff utställning som arrangerades av SRBS. Där mötte vi upp Eva som har kullsyster Ines som också skulle ställas ut.
Båda skötte sig utmärkt. Iris P.Mary Rose. Hon kom 2.a med hp, med fin kritik.  Stort Grattis Eva och tack för att du kom.
Gemma Blev Bir och Big1 men sedan oplacerad i Bis finalen.


Iris förs med Eva och sedan Gemma och jag. Tyvärr glömde
jag att ta ett enskilt foto på Iris.

Gemma som även där skjuter rygg när jag tar i svansen
lite att jobba på.

22/3


I veckan har varit 3 födelsedagar. Alla dessa kullar är födda den 19/3.
Först var det Drömkullen som blev 10 år
Bärkullen som blev 4 år
Bondkullen som blev 3 år
Stort Grattis till er alla

27/2 Lite blandade nyheter.

Först ut Ginnies syster JunisP.O`Hara Red har varit på sin första utställning inoff och blev Bim. Stort Grattis till er båda. Hoppas att det blir fler tillfällen för er nu.

Sedan har Frazzemed duktiga matte Marita varit och spårat igen. Stort Grattis till SEVCH. Den killenhar en lång titel nu mera. LP 1 LP 11 RLD N RLD F RLD A RLD M RallyCH SEVCH Pussentorpet Liquorice Powder.


Sedan var jag och vår lilla Gemma på vår första utställning tillsammans. Vi var i Sätila där Västsvenska fågelhundklubben hade sin årliga inoff utställning. Hon var i valpklass 2 från 6mån-12mån. Hon var yngst i sin klass och blev 2 med hp. Jättefin kritik av domare Alexandra Drott Staedler.

 

31/1 Lite sena nyheter...Frazze varit ute i skogen igen och spårat till sig ytterligare ett 1,a pris. Stort stort Grattis till er båda. Nu bara den sista 1 an kvar.


Stort Grattis till Viggo och Maizie i Zuperkullen som fyllde 7 år den 29/1. Helt galet var tiden går.

2/1 Hipp hipp hurra för alla i Lakritskullen som idag blir 8 år

5/1 Årets första resultat: Nu har FrazzeLP1 LP2 RLD N RLD F RLDA RLD M SE RALLYCH P.Liquorice Powder med matte Marita varit i Tungelsta och spårat. Stort Grattis till er första 1.a i viltspår