Välkommen till kennel Pussentorpet · Engelsk Springer Spaniel
 Välkommen
 NYHETER 2021
  Nyheter 2020
  Nyheter 2019
  Nyheter 2018
  Nyheter 2017
 Kennel
 Våra Hundar
 Valpar
 Hundar som tävlar
 Kontakt
 Länkar
 UPPDATERAT
 

 

2019

29/12 Sista resultat för 2019. P. Mary Rose Iris med matte Eva har varit och tävlat för första gången i Nybörjarklassen i rally. Första rundan blev det 82p och andra rundan 89. Superbra gjort av er bådaStort Grattis och lycka till i fortsättningen,

13/12 Lydnad och Nosework:
Först stort Grattis till JunisP.O`Hara Red som har varit och tävlat med matte Emma igen och det blev ytterligare 1 första pris i startklassen. Så jättekul.

Sedan har Ida och jag varit på springerväst första KM i nosework. Det var så roligt, Ida och Joy gick det bäst för denna gång. 1 pris på inomhussök och så även på fordonsök och femma i totalen. Så 3 av fyra sök klarade dom av. Stort Grattis till er båda. Ginnie klarade också 3 av fyra sök, Gick inte så bra på utomhussök, där blev vi tyvärr diskade, då Ginnie kissade på sökområdetja det var första gången hon har gjort detta, så jag blev mycket förvånad då hon var rastad innan. Hon blev 3 i behållarsöket och det blev jag så glad för då hon väldigt ofta strular på behållare. Så vi slutade som 6 i totalen och är väldigt nöjd med dagen,
Stort Tack till springerväst som arrangerade detta KM, så väl organiserat och vilket pris bord, helt galet mycket.31/10 Lydanad: Fick ett härligt besked från Emma matte till Junis P.O´Hara Red.
Dom hade varit ute och tävlat lydnad för första gången och hur bra blev inte detta..
1.a pris och hela 185p, dessutom pall placering som 2.a. Ni är så duktiga och stort lycka till i startklassen. Så imponerade av er två

21/9 Ja jösses vad glad jag blev när jag fick se detta resultat. Iris P. Mary Rose med matte Eva var och tävlade i Klubbmästerskapet som springer Trestad arrangerade. Denna lilla tjej som bara är 14 månader gammal blev klubbmästare. Så himla duktiga ni är. Stort Stort Grattis till er båda

20/9 Ytterligare ett härligt resultat från Roskullen Nu är även Alice P. Olivia Rose höfleds rtg med A. Stort Grattis till er. Nu är 3 av 7 rtg med A, hoppas att fler gör det.

18/9 I måndags var jag och rtg Gemma och idag på morgonen var resutatet redan inne. HD A/A så himla härligt

15/9 Lite glädjande resultat som har hänt den senaste veckan.
P. Mary Rose Irismed matte Eva har gjort anlaget i viltspår Stort grattis till er.Ja jag säger bara denna kille med matteSEVCH LP1 LP2 RLD N&A&M SE RAllyCH
Pussentorpet Liqurice Powder Frazzehar varit och tävlat och fick sitt 4 cert i rallylydnad. Stort Grattis till er.Ja och sedan var Ida och jag och tävlade nosework på Landvetter hundcenter. Hur bra gick inte detta. Ida och Joy fick sitt första diplom och 2,a i behållarsök och inomhussök, så glad för er skull Stort Grattis.
Ginnie Pussentorpet Guinness fick 1 diplom var 2,a i totalen och 2 utomhus och 3 inomhussök. Så roligt och alla dessa goa vänner som var med. Nu jobbar Ginnie och jag vidare med behållar sök som hon är lite svajig i.

 

Jag har problem med att kullar från 2008 och fram till 2012 har försvunnit från hemsidan. Kan se när jag redigerar att dom finns där men jag har problem att få ut dom Jobbar på detta

 

3/9 En glädjande nyhet P.Mary Rose Iris från Roskullen är nu höftledsrtg med A-höfter. Grattis Eva.

9/7 Sista helgen i juni var vi på Boråsutställningen. Domare var Frances Glendinning England.Med var Gemmas syster Iris och matte Eva. Första gången i officiell utställning i Juniorklassen.
Båda flickorna skötte sig fint. För Gemmas del blev det VG annars fin kritik. Hon tyckte att hon var övervinklad bak och då inte hade kontroll på bakdelen.
Roliga var att Iris P.Mary Rose blev placerad 3 i jkl med excellent. Stort Grattis till er två, och tack för en trevlig dag i det varma tältet.


Här står Iris som 3 och Gemma som 4


Iris och Eva ställer upp framför domaren


Jag och Gemma i ringen

Helgen som var har vi varit på Öland och tävlat Nosework. Line som har Landvetter hundcenter var arrangör. Så det var en hel del folk som vi känner som var med.
Fredagen började med doftprovet för Gemma och det gick fint och hon blev godkänd. Härligt.


Gemma med sin fina rosett.

Lördagen och söndagen var det Ginnie som skulle tävla. Kan säga att hon var inte sitt vanliga jag. Hon går annars in väldigt intensivt men båda dagarna loj och lite virrig. Hon skall börja löpa när som..Därav gick hon som dom sista hundarna båda dagarna.
Hon gjorde ändå ett bra jobb 3 av 4 sök godkända båda dagarna. Lite besviken ja då jag hade hoppats att hon skulle ta hem ett diplom under denna helgen, men det är bara att bryta ihop och komma igen. Fantastiks helg har vi haft och oavsett så är det så roligt med nosework, det passar oss så bra. Nu siktar vi in på nästa tävling i sept.

17/6 Nosework: Först stort Grattis till Vittra P. A Taste of Cranberry med matte Carina som är godkända på doftprov eukalyptus.

Samma helg var Ida och jag på tävling i nosework klass 1 på Grönebacke hund som arrangerades av Lines hundskola.För Ida och Joy Big Brazzel Xtra Chic var det första tävlingen. Av 4 del moment klarade det 1 st och blev bäst på fordonsök. Så jätteroligt. Sedan var det GinnieP.Guinness och jag.Vi klarade 3 av fyra och fick dessutom 2 st SSE (Särskild samspelt ekipage)  Så otroligt glad för detta. Hon gjorde utomhus söket jättebra, sedan kom behållarsöket, och det är inte första gången hon lurar mig, hade jag sansat mig lite och sagt till henne visa så hade hon gått vidare och funnit rätt låda Men man är ju alltid efterklok. Fordon och inomhus sök var hon helt suverän och där av SEE. Vi blev 6.a av 50 startande. Förstår nu i efterhand att det var svårt.

Nu ser vi framemot Öland om några veckor då blir det tävling i dagarna 3. Först Gemma att göra doftprov och Ginne 2 tävlingar. Skall bli så kul, Lines hundskola arrangerar detta på Eriksöre camping. Ett härligt gäng skall dit. Så håll tummarna för oss.

4/6 Viltspår. Stort Grattis till matte Marie med Sune P. Xmas Toy som i veckan klarade anlaget galant.

22/5 Idag fick vi ta det tunga beslutet att låta Elzasomna in. Hon har gått på dubbel dos av blodtrycks medc. Men trots det så var det fortfarande farligt högt. Hon skakade och var delvis förvirrad i mellan åt.Så för hennes skull tog vi detta beslut som var så svårt att fatta. Får trösta mig med att hon idag är med mamma Lizza.

13/5 Länge sedan det var en uppdatering nu.
Har gått på avancerad nosework kurs med Ginnie så nu skall vi ut igen och tävla lite, bara vi kommer med. Gemma har också börjat på noswork och har väl en plan om allt faller på plats att ta doftprovet till sommaren på henne.

Sedan har vi varit ute på lite inoff utställningar med Gemma.
1 maj var vi i Tjolöholm och Gemma skulle ställas ut för första gången. Med var också moster Junis P. O`Hara´s Red. Det var vi två i den klassen och Junis blev Bir Stort Grattis Emma bra gjort och så roligt att ses. Gemma kom då 2,a och hon skötte sig fint. Men gillar inte att man håller i svansen, då åker ryggen upp. Detta är något vi får träna på.


Fina Junis, så lik sin mamma Joy

Helgen 3/5 maj var vi med goda vänner och husbilar och campade, härliga promenader i bokskogen, och till och med en tur till Ullared. Söndagen var det jakthundensdag, en mycket trevlig tillställning. Där var även en inoff utställning som arrangerades av SRBS. Där mötte vi upp Eva som har kullsyster Ines som också skulle ställas ut.
Båda skötte sig utmärkt. Iris P.Mary Rose. Hon kom 2.a med hp, med fin kritik.  Stort Grattis Eva och tack för att du kom.
Gemma Blev Bir och Big1 men sedan oplacerad i Bis finalen.


Iris förs med Eva och sedan Gemma och jag. Tyvärr glömde
jag att ta ett enskilt foto på Iris.

Gemma som även där skjuter rygg när jag tar i svansen
lite att jobba på.

22/3


I veckan har varit 3 födelsedagar. Alla dessa kullar är födda den 19/3.
Först var det Drömkullen som blev 10 år
Bärkullen som blev 4 år
Bondkullen som blev 3 år
Stort Grattis till er alla

27/2 Lite blandade nyheter.

Först ut Ginnies syster JunisP.O`Hara Red har varit på sin första utställning inoff och blev Bim. Stort Grattis till er båda. Hoppas att det blir fler tillfällen för er nu.

Sedan har Frazzemed duktiga matte Marita varit och spårat igen. Stort Grattis till SEVCH. Den killenhar en lång titel nu mera. LP 1 LP 11 RLD N RLD F RLD A RLD M RallyCH SEVCH Pussentorpet Liquorice Powder.


Sedan var jag och vår lilla Gemma på vår första utställning tillsammans. Vi var i Sätila där Västsvenska fågelhundklubben hade sin årliga inoff utställning. Hon var i valpklass 2 från 6mån-12mån. Hon var yngst i sin klass och blev 2 med hp. Jättefin kritik av domare Alexandra Drott Staedler.

 

31/1 Lite sena nyheter...Frazze varit ute i skogen igen och spårat till sig ytterligare ett 1,a pris. Stort stort Grattis till er båda. Nu bara den sista 1 an kvar.


Stort Grattis till Viggo och Maizie i Zuperkullen som fyllde 7 år den 29/1. Helt galet var tiden går.

2/1 Hipp hipp hurra för alla i Lakritskullen som idag blir 8 år

5/1 Årets första resultat: Nu har FrazzeLP1 LP2 RLD N RLD F RLDA RLD M SE RALLYCH P.Liquorice Powder med matte Marita varit i Tungelsta och spårat. Stort Grattis till er första 1.a i viltspår