Välkommen till kennel Pussentorpet · Engelsk Springer Spaniel
 Välkommen
 NYHETER 2021
  Nyheter 2020
  Nyheter 2019
  Nyheter 2018
  Nyheter 2017
 Kennel
 Våra Hundar
 Valpar
 Hundar som tävlar
 Kontakt
 Länkar
 UPPDATERAT
 

2018

30/12 Årets sista rusultat. En av minstingarna i Roskullen har varit på SÄKK inof i Vårgårda. P. Mary Rose Irismed matte var där och lilla Iris blev Bim med fin kritik Grattis till er båda

13/12 Agility: Nu har Agilityhunden P. Boysenberry Helix varit ute och tävlat igen. Sista pinnen i Agility är i hamn. Stort Stort Grattis Amanda och Helix och lycka till i klass 2.

5/11 Jisses säger jag....kennel har fått sin första utställningschampion.Igår i Växsjö hände det... Stort Stort Grattis till Göteoch Kattijag är så rörd och stolt över er bådaLite svårt att ta in allt detta. Lite bilder från gårdagen som jag fick från Karolina Tusen tack för det.


4bh och Certet för domare Henrik Härling


Fina killen och matte30/9 P. Moonraker Göte har sprungit vänstervarv i Hässleholm på Gröngölingen inoff utställning. Göte blev Bir och sedan Big-3.Stort Grattis till er båda

25/9 En försenad nyhet. Helix P, Boysenbarry med matte Amanda har varit och tävlat rallylydnad och hur bra gick inte detta. Ytterligare en titel för Helix RLD N Stort stort Grattis till er båda

12/8 Härlig nyhet från vårt grannland Norge. Ginnies syster ViljaP.Belfast Blond har i helgen sprungit vänster varv i sin hemstad Mo i Rana, för första gången. Lördagen blev det VG och idag ett Excellent. Stort Grattis till er båda

11/8 Igår var Roxie P. Xmas Bell och genomförde BPH på gotland. Det var tufft i över 30 gradersvärme. Beskrivaren ord om Roxie, mysig och mycket trygg i sig själv. Härligt utlåtande.

26/5 Valparna är här se under valpar.

22/7 Stort stort Grattis till P, A Taste of Boysenberry Helix med matte Amanda som i veckan har varit och tävlat Agility. Han fick en pinne i ag 1 och en i hopp2 och fick sin första titel i agility. Ag HD1. Och han blir den första från vår kennel som har lyckats med detta. Vet ju hur otroligt svårt det är med att bara lyckas att få en pinne. Helt galet bra. Stort lycka till i fortsättningen.

16/7 Stort Stort Grattis till SEVCH P. Dream Catcher Olivermed husse Anders klarade doftprovet i eukalyptus. Där ser man att man även kan göra saker med sin gamla hund. Oliver är 9 år lite drygt.

2/7 I helgen var det springernatta och Helen och Noir SEVCH Pussentorpet Thunderball var där, och dom fick med sig 2 st 1.a pris i viltspår. Stort Grattis till er båda. Sedan har Eva och Maizie SEVCH  RLD N Pussentorpet Zuper Dazzling varit och tävlat rally, och fick ytterligare ett 1.a pris i fortsättningsklassen. Stort Grattis till er, nu är det bara ett kvar...

15/6 Igår var Ida och jag på Lineshundskola med Joy som var anmäld till doftprov. Det gick fint, stort Grattis till Ida och Joy. När vi kom ut så står Helen med Noir P. Thunderball där. Så roligt att ses igen. Även Noir blev godkänd. Stort Grattis till er båda


Joy


Noir och Helen

12/6 Startat en valpdagbok för Ginnie som ligger under valpsida.

28/5 Nu är vi hemma igen från vår fantasktiska resa till Trondheim. Vilken resa vi har gjort med lilla husbilen. Vilken natur som man aldrig har sätt förut. Man blir bara så lycklig.
Ginnie gillade Aron mycket så det var mycket hopp och lek och parning. Han är verkligen en gentleman. Vi fick tips från Aronshusse Morten att åka Rörås Norge vidare in i svenska fjällvärlden in i Furnäsdalen. Vi såg både renar och fjällripa. Vilken naturupplevelse. Sedan vidare söder över, och ett sista stopp i lilla mysiga Nora. Vi var ju där förra året och det är så fint.  Nu håller vi tummarna att det blir valpar i sista veckan i juli.

När vi kom hem fick jag goda nyheter från Katti som är söte Götes matte. Dom hade varit i Hasslarp på 2 dagar utställning och söndagen var så nära till det sista certen. Han blev 2:a bästa hane med reserv cert. Stort Grattis till er och ja lite bitterljuvt men snart rasslar det till. Halvbrosan Spikey var också där och det blev VG båda dagarna för honom. Men snart rasslar det väl till där med.


SEVCH Pussentorpet Moonraker Göte

8/5 Här kommer lite blandade nyheter. Vi börjar med Frazze P.Licurice Powder som klarade doft provet Eukayptus och denna vecka klarade anlaget i Viltspår. Vilken kille och matte. Stort Stort Grattis till er.

Sedan har det varit utställningshelg på Gotland och i år var inte vi där, hade lite absteinens att inte vara på Öjn. RoxieP. Xmas Bell starta i för första gången i jkl på lördagen och det gick ju hur bra som helst 3.a med Ck Stort Grattis till er båda. Ja söndagen glömmer vi..


Roxan

Även Göte P. Moonraker var där med matte Katti, började så bra men när det kom till det enskilda bedömningen fick han vattensvans, sådan jäkla otur. Så det blev Vg för dagen. Söndagen gick bättre och svansen var ok så då blev det excellent och placerade sig 4 i öppenklassen. Stort Grattis till er båda.

Vi själva var på noswork helg med husbilen på Signeröds hundcenter som ligger i Lane Ryr
Så trevligt folk och så välorganiserat med toppenväder.

På lördagen tog Ginnie dom 2 första söken perfekt, sedan kom vi till behållar söken som var i ett party tält och ja då hade jag en annan hund med mig...så där blev ingen markering och sedan sista som var fordon sök gjorde hon åter kanon, Så 3 av 4 denna dag.
Söndagen var det 1 söket som hon inte kom igång på, men avslutade med dom övriga 3 söken kanon. Så även denna dag 3 av 4 godkänd. Man lär sig något nytt var gång och det är så fantastiskt roligt. Så nu får vi fortsätta att leta tävlingar...

Ett härligt HD resultat har även kommit in SpikeyP. Xmas Fun är rtg med A/A härligt Stort Grattis till er. Nu är 2 rtg idenna kull med A höfter, härligt.

9/4 Härlig nyhet Lasse P. Spectre från Bond kullen med Lykke som mamma och Pronto som pappa är höfledsröntgad med A. Stort Grattis till er och nu är 3 av 4 rtg i denna kull med A höfter härligt

2/4 Vilken nyhet vi fick här i påsk, Pussentorpet Moonraker Götefick på springersyds dag, diplom för ÅRETS SPRINGER 2017, utställningar med flertal cert och viltspår. Stort stort Grattis till dig Katti och Göte

19/3 Bara födelsedagar nu. Idag har vi 3 kullar som fyller år. Vi börjar med äldsta, Hipp hipp hurra för Lizzas valpar i Drömkullen som blir 9 år idag, Sedan har vi Lykkes valpar Hurra för Bärkullen som blir 3 år och sist, Hurra för killarna i Bondkullen som blir 2 år. Hoppas att ni alla har en härlig dag.

Sedan har vi fått ett höfledresultat och ett glädjande sådant. P. Xmas Bell först ut i den kullen med att rtg och ett härligt A. Grattis Marinan. Vill gärna uppmana er andra att göra rtg på era hundar, väldigt bra att veta vad man har för status på sin hund och om den har ett höfledfel, vad kan man göra för att förebygga att dom skall få ett gott liv. Sedan är det väldigt viktigt för oss uppfödare att veta, för fortsatt avel, och inte glömma att ögonlysa er hundar åtminstånde 1-2 gånger. Så nu uppmanar jag er i  Bärkullen, Ölkullen, Bondkullen, Xmaskullen att göra rtg och gärna ögonlys era hundar.

1/3 Hipp hipp hurra för Rock kullen som idag blir 10 år. Hoppas att ni alla får en rolig dag. Elza är pigg och glad hör lite sämre men väldigt lekfull och full med bus trots sina 10 år, firat idag med lite gotter till hundarna.

29/1 Hipp hipp hurra för Maizie och Viggo som fyller 6 år idag. Hoppas att ni båda har haft en härlig dag

 

2/1 Idag hurrar vi för alla i Lakritskullen som fyller 7 år idag. Mamma Elza hälsar och grattar alla